
1. Измийте тиквичката и я нарежете на тънки ивици (2-3 мм дебелина), посолете и оставете да си пусне течността. След това може да сложите тиквичките във фурната с малко олио и ли да ги запечете на грил-тиган, поръсени със зехтин или олио.
2. В натрошеното сирене/извара намачкайте чесъна и хубаво разбъркайте, за да се смесят. Ако има нужда, посолете на вкус. След това върху всяка лента тиквичка сложете по 1 чаена лъжичка от плънката, навийте на руло и поставете в тава за печене.
3. За соса Бешамел: в тиган на огъня сложете 1 супена лъжица олио да се загрее и поставете вътре ситно настърганата скилидка чесън малко да се запържи. След това добавете и маслото, брашното и разбъркайте хубаво. Постепенно добавяйте от млякото и разбивайте с тел, докато получите желаната гъстота на соса.
Подправете на вкус със сол и черен пипер, и излейте сместа върху тиквичките. Сложете да се пекат в предварително загрята фурна около 20 минути. След това извадете, настържете отгоре кашкавала и върнете във фурната за още 10-15 минути.
Оставете ястието да се охлади и поднесете.