Сочни свински пържоли със сос
29 Август 2014
291935
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр свински пържоли с кост
200 мл вода
100 мл олио
50 мл бяло вино
сол и черен пипер
1 чаена лъжичка смлян червен пипер
Подправете пържолите със сол и черен пипер от двете страни. Подредете ги в широка тава за печене (която е подходяща за котлона на печката), една до друга, за да не се припокриват. Залейте с вода, олио и вино. Поставете малко от смления червен пипер върху всяка пържола. Покрийте с капак и ги поставете на котлона да се запържат около 40 минути на среден огън. Това зависи от силата на печката, така че оставете пържолките да цвърчат, докато омекнат. Когато течността от тавата се изпари, свалете капака и ги сложете да се запекат във фурната още 20-тина минути, т.е. докато станат меки и сочни.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари