Не пропускайте да опитате този фантастичен десерт без печене ! Бишкотеното руло , което ви предлагаме днес, е лесно и приятно за приготвяне, нежно и мекичко на вкус и ефектно на вид. Идеалната рецепта за лятото, когато е престъпление да включваш печката в жегите.
Бишкотено руло без печене
Продукти:
500 мл прясно мляко
2 опаковки ванилов пудинг на прах
50 г захар
250 г маскарпоне
20 г ванилова захар
300 мл бита сметана
100 г лешници
30 г захар
20 мл вода
200 г бишкоти
150 мл прясно мляко за бишкотите
100 г горещ шоколад
40 г масло
Приготвяне:
Покрийте тавичката с хартия за печене.
Подредете три бишкоти една до друга, предварително накиснати в мляко.
Изсипете ваниловия пудинг в тенджера, налейте млякото и разбъркайте с бъркалка.
Добавете захар и сварете гъст пудинг.
Оставете да се охлади за около 25 минути.
След това разбийте маскарпонето в пудинга.
Разбийте сметаната на гъст крем и я добавете на части в пудинговата маса.
Изсипете лешниците в сух тиган, покрийте със захар, налейте вода.
Оставете ги да се карамелизират.
След това ги прехвърлете в блендер и накълцайте.
Добавете ядките в крема и го нанесете върху бишкотите - внимателно, за да не се разместят.
Постепенно навийте с помощта на хартията за печене.
Поставете рулото в хладилника за един час.
Междувременно пригответе глазурата.
Маслото с натрошения шоколад може да разтопите в микровълнова фурна или на водна баня.
Бъркайте с бъркалка, докато получите компактна глазура.
С нея украсяваме горната част на рулото, поръсете с накълцани ядки и може да сервирате.
Резултатът: