
Добре охладено реването е отличен освежаващ десерт за летните жеги.
Яйцата трябва да не са извадени директно от хладилника, оставете ги малко на стайна температура.
Разделете жълтъците от белтъците. С миксер разбийте белтъците на сняг, добавяйки постепенно захарта. Добавете жълтъците и продължете да разбивате, докато се слеят белтъците и жълтъците. Изключете миксера.
Добавете в сместа смесените предварително грис и брашно. С шпатула внимателно разбъркайте, докато сместа стане еднородна. Изсипете я в тавичка с диаметър 30 см и пъхнете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Оставете сладкиша да се пече на тази температура около 10 минути, след това намалете на 175 градуса. Печете до готовност, т.е. още 15-20 мин. в зависимост от фурната, но проверете готовността със суха клечица.
Докато се пече реването, загрейте млякото със захарта и ваниловата захар докато кипне, след което с топлото мляко залейте готово и още горещо реване.
Оставете го да изстине, поставете в хладилник и изчакайте да попие добре сиропа и да се охлади добре.
ВАЖНО:
Грисът трябва да е по-фин - тогава реването е по-хубаво.
Може да направите и половин доза, като използвате по-малка тавичка. Посоченото количество е за голям сладкиш.