Сочно, лесно, вкусно - сладкиш Ореховка
4 Май 2015
31503
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Яйцата се разбиват добре със захарта. Бият се продължително, така че да се изпълни съда, в който ги разбивате.
Добавя се водата - лъжица по лъжица.
Миксерът се изключва и се добавят бавно грисът и брашното. Накрая се прибавят пакетчетата ванилия и бакпулвер.
Накрая се разбъркват и орехите, като сместа се изравнява с шпатула.
Прехвърля се в намазнена тава. Пече се в загрята фурна на 200 градуса.
Сиропът се приготвя по стандартния начин - захарта и водата се оставят да заврат в тенджерка. След това на вкус се добавя и лимонов сок.
Сладкишът се залива със сиропа - едното трябва да е топло, а другото - студено.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари