Сочно пиле в сладко-кисел сос за 20 минути - бързо и евтино, а вкусът е като в елитен ресторант!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сочно пиле в сладко-кисел сос за 20 минути - бързо и евтино, а вкусът е като в елитен ресторант!
Сочно пиле в сладко-кисел сос за 20 минути - бързо и евтино, а вкусът е като в елитен ресторант!
102941
Сочно пиле в сладко-кисел сос за 20 минути - бързо и евтино, а вкусът е като в елитен ресторант!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е едно от най-бързите ястия , за което не е нужно да цапате излишни съдове, защото всичко се приготвя в по-голям тиган на котлона. Месото и сосът се приготвят за много кратко време и получавате отличен обяд като в някой елитен ресторант. Ето какво ви трябва, за да си приготвите Сочно пиле в сладко-кисел сос 20 минути :

Сочно пиле в сладко-кисел сос

Продукти:

пилешко бяло месо (филета)

5 скилидки чесън

3 супени лъжици мед

1 супена лъжица оцет (винен, балсамов или ябълков)

20 г масло

1 супена лъжица олио

сол

черен пипер

мащерка и други подправки по ваш вкус

Приготвяне: 

Ако месото е дебело, го нарежете на по-тънки филета или го изтънете с чук за месо. След това поръсете със смес от подправки (сол, черен пипер и кимион) или само сол и черен пипер върху месото от двете страни.

месо с подправки

В широк тиган с незалепващо покритие загрейте малко олио на умерена температура, след което наредете пилешките филенца и ги запържете от двете страни за 3 минути или общо около 5-6 минути (ако филетата са по-тънки, ги запържете за по-кратко време).

пиле в тиган

пиле запечатване

Направете място в средата или между филетата, за да сложите маслото да се разтопи, след което на същото място добавете пет-шест скилидки чесън, изцеден през преса или много ситно нарязан, и накрая добавете няколко стръка прясна мащерка или половин чаена лъжичка от сушената подправки.

пиле с масло и мащерка

пиле с чесън

Задушете месото в маслото за още една минута на умерена температура. След това добавете три пълни супени лъжици мед, разпределени върху цялото месо, след това разбъркайте, докато се затопли и разредете с месния сок.

пиле с мед

Накрая добавете супена лъжица ябълчена/винена киселина и намалете температурата. Оставете да къкри на тих огън още три минути, като разбърквате от време на време и обръщате месото.

пиле в сос

Така приготвеното месо е много сочно с невероятен вкус (сладко-солено-кисело). Сервирайте с една от любимите си гарнитури и се насладете на бърз и вкусен обяд. 

пиле в сладко-кисел сос

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft