Ако сте фен на бялото пилешко месо, тогава опитайте тази рецепта за Сочно пиле в чеснов сос , който запазва месото сочно и ароматно. Пилешкото месо е много вкусно, но и лесно за приготвяне.
Технологията е много простичка, като единственото, за което трябва да внимавате, е месото да не се готви много дълго и да не излезе сухо. За да предотвратите това, ще ви помогне бульонът, който прави всяко месо сочно и меко. Бульонът може да си го приготвите сами, а ако в момента не разполагате с него, просто разтворете едно кубче бульон в гореща вода. Ето какво ви трябва за пиленцето в чеснов сос :
Сочно пиле в чеснов сос
Продукти:
1 бр. пилешко филе
2 с.
малко олио
малко масло (2 с. л.)
сол и черен пипер
чесън на прах/гранули
2 скилидки чесън
риган
100 мл гореща вода или бульон (или разтворено малко кубче бульон)
1 супена лъжица лимонов сок, риган, малко пресен магданоз
Приготвяне:
Почистете пилешкото месо от жилките, измийте го със студена вода и го избършете със салфетка. След това го нарежете на малки кубчета, поръсете със сол, черен пипер и чесън на прах.
Смесете месото с подправките в по-дълбока купа. Поръсете една препълнена супена лъжица брашно върху месото, след което разбъркайте с лъжица, за да се разпредели равномерно. Загрейте малко олио в тиган и запържете месото за кратко, докато се запече от всички страни.
Извадете месото от тигана и в същата мазнина добавете малко масло (около пълна супена лъжица) и когато се разтопи, добавете нарязани на ситно (или пресовани през преса) две-три големи скилидки чесън и една супена лъжица брашно.
Разбъркайте, след това добавете супена лъжица лимонов сок и малка чаена лъжичка сух риган. Отново се разбърква и се запържва малко, докато се размирише, след което се долива 100 мл гореща вода или бульон (може и пилешки бульон).
Разбъркайте за кратко, докато течността се сгъсти, след което добавете предварително запърженото месо.
Оставете да къкри за кратко на ниска температура, докато се поемат вкусовете, след което поръсете отгоре със ситно нарязан пресен магданоз и сервирайте.