4 пилешки гърди
1 с.л. мазнина
сол и черен пипер на вкус
1/4 чаша конфитюр от къпини
2 с.л. коняк
2 с.л. оризов оцет
1 ч.л. настърган пресен джинджифил
1 ч.л. соев сос
1/2 ч.л. едра сол (морска сол)
170 гр. пресни къпини
1 ч.л. прясна мента, смляна
Загрейте грила на висока степен. Намажете всяка страна на пилешкото с мазнина и поръсете със сол и черен пипер. Запечете на грила за 3 минути от всяка страна, след това намалете огъня на умерен и гответе още 5 минути, докато пилешкото е готово.
В тиган или тенджерка на умерен огън сложете всички останали съставки и разбъркайте, за да се смесят. Намачкайте предварително половината от къпините с вилица, за да пуснат сока си. Оставете соса да се вари около 2 минути, като бъркате непрекъснато. Излейте върху грилованите гърди и поднесете топли.