2 с л зехтин
1 глава кромид лук
400 г ориз Arborio (или Carnaroli)
750 мл пилешки бульон
340 г сварено пилешко месо
125 мл готварска сметана
120 г настърган кашкавал тип Чедър
500 г смес замразени зеленчуци
40 г настърган Пармезан
Лукът се обелва и се нарязва на ситно.
В голяма тенджера се сгорещяват 2 с л зехтин.
Прибавя се лукът и се готви, докато омекне.
Добавя се оризът и се разбърква, така че да бъде покрит изцяло в зехтин.
Сипват се бульонът и зеленчуковата смес (замразена!).
Ризотото се кипва и огънят се намалява на минимум
Тенджерата се похлупва и се готви 10 минути.
След което ризотото се разбърква и се готви още 5 минути.
Прибавят се дребно нарязаното пилешко месо, сметаната и двата вида кашкавал.
Ризотото се разбърква, маха се от котлона.
Оставя се настрана, похлупено 10 минути, след което се сервира.