Противно на общоприетото мнение, браунито е един от най-лесните десерти, които за сметка на това имат божествен вкус. Всичко, което трябва да направите, е да смесите първо сухите, после мокрите съставки, а накрая да обедините двете смеси и да изпечете сладкиша.
Сочно шоколадово брауни
Продукти:
- 200 г шоколад за готвене
- 200 г масло
- 2 супени лъжици готово силно кафе
- 100 г захар
- 4 яйца
- 35 г брашно
- 1/4 чаена лъжичка сол
Приготвяне:
Разтопете шоколада, маслото и кафето на водна баня. Когато се разтопи, разбъркайте вътре 50 г захар. Жълтъците и останалата захар се разбиват с миксер. Разбъркайте с разтопения шоколад, след това пресейте брашното и солта. Смесете сухата брашнена смес хубаво с течната.
Белтъците се разбиват с миксер и внимателно се добавят в шоколадовата смес, за да не загуби обема си.
Застелете тава с размери 20х20 см с хартия за печене и изсипете сместа. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.
Готовото брауни оставете да се охлади, след което нарежете на квадрати.
Да ви е сладко!