Сочно ябълково реване - царско изкушение без грам мляко и яйца:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сочно ябълково реване - царско изкушение без грам мляко и яйца:
Сочно ябълково реване - царско изкушение без грам мляко и яйца:
7543
Сочно ябълково реване - царско изкушение без грам мляко и яйца:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Великденските пости започнаха и все повече залитаме към ястията без месо и млечни продукти. Но когато става дума за десерти, там е по-трудно.

Рядко се намира десерт, който хем да е постен, хем да е вкусен. Днес намерихме за вас тази лесна рецепта за сочно и вкусно ябълково реване с грис . Приготвя се много лесно, а вкусът е свеж с аромат на сочни ябълки и ядки.

ябълково реване с грис

Ябълково реване с грис

За тестото:

15 супени лъжици хладка вода

15 супени лъжици захар

1 ванилия

сока от 1 портокал

настъргана кора на 1 портокал

15 супени лъжици олио

15 супени лъжици грис

15 супени лъжици брашно

1 бакпулвер

1 ч.л.сода бикарбонат

100 гр.стафиди

100 гр.нарязани орехи или лешници

4 настъргани ябълки

За сиропа:

300 гр.захар

300 мл вода

сока от 1 портокал

Приготвяне:

Всички съставки за тестото се добавят към водата и се разбърква хубаво до хомогенност. Сместа се оставя да престои 1 час. През това време се разбърква два пъти. Изсипва се в кръгла тава с диаметър 28 или 30 см. Пече се в загрята фурна на 180 градуса - 35-40 минути,  до суха клечка.

Сладкишът се оставя да изстине, след това се нарязва.

За сиропа:

Водата завира със захарта и портокаловия сок, и се оставя на умерен огън за 2-3 минути да поври. Сиропът се охлажда леко и го да се охлади малко и с топлия сироп се залива охладеният сладкиш.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft