
Спагетите се сваряват в подсолена вода, след което се отцеждат и се разбъркват със сметаната и яйцата. Лукът и чесънът (предварително нарязани на ситно) се задушават в малко олио, след което към тях се прибавя каймата и се бърка, докато стане на трохи (може с решетъчна лъжица). Към сместа се прибавят отцедените от водата домати и подправките. Сосът се задушава още 10 минути, след което се сваля от огъня. Взема се подходяща кексова форма и дъното й се намазнява леко, след което вътре се изсипват 1/2 от спагетите. Върху тях се разстила плънката и се покрива с останалите спагети. Формата се слага в загрята фурна и кексът се пече до порозовяване на спагетите. Готовият кекс се изважда от фурната, охлажда се няколко минути и се обръща в подходяща чиния. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал и се украсява по желание.
Автор: lakomnik.bg