Спагети с винен сос
22 Декември 2011
4922
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
за 4 порции:
400 г спагети
200 г спанак
1/2 л. червено вино
30 г масло
1 ч.л. зехтин
100 г пармезан
сол
черен пипер
Време: 40 минути
Спагетите (400 г) се пускат във вряща подсолена вода, в която са капнати няколко капки зехтин и се варят до полуготовност. Отцеждат се и се слагат в тенджера с нагорещено масло (30 г), в която е пасиран ситно нарязаният спанак (200 г). Разбъркват се. Подправят се с черен пипер. Налива се виното (1/2 л.) и спагетите врят, докато го поемат напълно. Поднасят се топли и обилно поръсени с настърган пармезан (100 г).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари