Спагети с Горгондзола и орехи
14 Февруари 2013
5822
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
115 гр. спагети
1 голяма глава лук, нарязана на тънко
2 с.л. зехтин
1 скилидка чесън, счукан
1 чаша натрошено сирене Горгондзола (115 гр.)
2 с.л. балсамов оцет
1/4 ч.л. сол
1 с.л. нарязани запечени орехи
Сварете спагетите по указанията на опаковката. Междувременно в голям съд задушете лука и зехтина на среден огън за 15-20 минути, докато лукът стане златисто-кафяв, като често разбърквате. Прибавете чесъна и задушавайте още 2 минути. Махнете от огъня.
Отцедете спагетите; добавете ги в тигана. Разбъркайте вътре сиренето, балсамовия оцет и солта. Поръсете с печените орехи.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари