1 пакет спагети (400 гр)
250 гр кайма
3-4 домата
1 патладжан
1 тиквичка
2-3 скилидки чесън
1 средна глава кромид лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 с. л. зехтин
4 -5 листа свеж босилек
100 гр кашкавал
Спагетите се сваряват според инструкцията на опаковката. Патладжанът се нарязва на малки кубчета и се залива с вода за 30 мин за да си пусне горчивия вкус. Тиквичката се реже на малки кубчета, а чушките - на колелца. Лукът се нарязва на шайби, а чесънът - на ситно. Доматите се настъргват на ренде. В голям тефлонов тиган (уок) се загрява зехтинът и се добавят лукът и чесънът, запържват се до златисто. Добавя се патладжанът и когато се запържи и той, се добавя тиквичката. Разбърква се и се добавят настърганите домати. Когато доматите заврат, се прибавя каймата и сосът се готви до нейната готовност. Към края на готвенето се добавят сварените спагети и нарязаните на кръгчета чушки. Разбърква се и се овкусява се с нарязания на ситно босилек.
Спагетите се сервират поръсени с настърган кашкавал.