400 г спагети
12 едри черни маслини без костилки
2 супени лъжици каперси
6 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън
сок от 1/2 лимон
8 супени лъжици настъргано сирене Пармезан
4 супени лъжици ситно нарязан магданоз
черен пипер
сол
Спагетите се пускат в голямо количество вряща подсолена вода и се варят десетина минути.
В това време ситно нарязаният чесън се запържва леко в сгорещения зехтин.
Добавят се каперсите, ситно нарязаните маслини и лимоновият сок.
Сместа се задушава още 1 минута и се сваля от огъня.
Спагетите се отцеждат добре и се разбъркват внимателно с пикантния сос и ситно нарязания магданоз.
Прехвърлят се в чиния за сервиране, поръсват се с малко черен пипер и с настърганото сирене "Пармезан".
Ястието се поднася топло.