750 г. бейби миди (Вонголе)
500 г. спагети
5 нарязани скилидки чесън
Няколко клонки нарязан магданоз
2 червени люти чушлета, по желание
2 лимона
бяло вино
морска сол
прясно смлян черен пипер
Сложете мидите в цедка (гевгир), поставете ги в голям съд и ги оставете под течаща студена вода за 10 минути.
Когато извадите мидите, трябва да видите малко пясък на дъното на съда.
Сварете спагетите ал денте (така че да останат леко твърди) и след това ги охладете
Поставете тенджера с подсолена вода на котлона да заври. В малко зехтин запържете чесъна и добавете чушлетата. Когато чесънът добие златист цвят, изсипете сместа в празна купа. Почистете тигана и в него сложете мидите и виното. Движете тигана върху котлона с кръгообразни движения и когато мидите започнат да се отварят, една по една ги преместете в съда с чесъна.
Поставете пастата в подсолената вода.
Докато тя се затопля, сложете тигана отново на огъня и изсипете мидите и чесъна в него. Поръсете с нарязания магданоз и добавете зехтин и вино по желание.
Изцедете пастата, комбинирайте всичко в тигана и разбъркайте добре, като го поклащате.
Овкусете с лимонов сок и сервирайте.