Спагети със сос Болонезе

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Спагети със сос Болонезе
Спагети със сос Болонезе
admin
Добавена от: admin
148703
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. спагети
400 гр. кайма
300 гр. пресни гъби печурки
4 глави лук (средни)
1 консерва домати (месести)
1 супена лъжица брашно
3 скилидки чесън
200 мл говежди бульон
щипка риган
щипка индийско орехче
1 супена лъжица Вегета
1 супена лъжица чубрица
1 супена лъжица настърган пармезан
1 супена лъжица смлян червен пипер
1 чаена лъжичка смлян черен пипер

Спагетите се варят според инструкциите на опаковката. Отцеждат се и се заливат с малко зехтин. Лукът се обелва и нарязва на кубчета. Слага се в тиган с олио на слаб огън да се пържи, докато стане прозрачен. Добавят се и гъбите, нарязани на филийки, и се пържат до омекване. След това се добавя каймата. Запържва се и тя, след което всичко се залива с бульона, в който сме разтворили брашното, така че да няма бучки. Оставяме сместа да поври така, докато се сгъсти. 
Доматите се нарязват и добавят в соса. С непрекъснато разбъркване се оставя да се запържат доматите и де добавян всички подправки и пармезана. С готовия сос се заливат още топлите спагети.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft