500 гр. спагети
400 гр. кайма
300 гр. пресни гъби печурки
4 глави лук (средни)
1 консерва домати (месести)
1 супена лъжица брашно
3 скилидки чесън
200 мл говежди бульон
щипка риган
щипка индийско орехче
1 супена лъжица Вегета
1 супена лъжица чубрица
1 супена лъжица настърган пармезан
1 супена лъжица смлян червен пипер
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
Спагетите се варят според инструкциите на опаковката. Отцеждат се и се заливат с малко зехтин. Лукът се обелва и нарязва на кубчета. Слага се в тиган с олио на слаб огън да се пържи, докато стане прозрачен. Добавят се и гъбите, нарязани на филийки, и се пържат до омекване. След това се добавя каймата. Запържва се и тя, след което всичко се залива с бульона, в който сме разтворили брашното, така че да няма бучки. Оставяме сместа да поври така, докато се сгъсти.
Доматите се нарязват и добавят в соса. С непрекъснато разбъркване се оставя да се запържат доматите и де добавян всички подправки и пармезана. С готовия сос се заливат още топлите спагети.