Спанак по каталунски

вход през zajenata.bg
Спанак по каталунски
admin
Добавена от: admin
10331
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 дебели ивици пушен бекон, нарязан на малки парченца (или 1 с.л. зехтин екстра върджин)
500 гр. измит бейби спанак (или замразен - размразете и отцедете добре)
2-3 скилидки чесън, обелен и смачкан
½ чаша кедрови ядки
½ чаша стафиди
сол на вкус
щипка лют пипер

Загрейте голям тиган на умерен огън. Сложете вътре нарязания бекон и разбърквайте често. След като беконът започне да покафенява, добавете чесъна и задушете, докато чесънът стане златист. Извадете чесъна и го запазете. Прибавете в тигана ядките и стафидите. Бъркайте често. Стафидите ще се надуят, а ядките ще станат кафеникави. Прибавете на малки порции спанака, като разбърквате, и изчаквате да се изпари излишната течност. Повторете, докато сложите цялото количество спанак. Подправете със сол и пипер на вкус. По желание може да прибавите чесъна обратно в тигана. Гответе при непрекъснато бъркане, докато спанакът се свие (спаружи) - около 5 минути. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft