Спанак по флорентински
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
22 Декември 2011
3991
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
спанак – 1 кг.
масло – 3 с. л.
яйца – 5 бр.
ориз – 1 1/2 ч. ч.
шунка – 150 гр.
пармезан – 50 гр. или кашкавал
сол
черен пипер
индийско орехче
Сварете ориз във 3 ч. ч. вряща вода.
Изчистения спанак, измийте добре и задушете в малко вода за около 5 мин. След като изстине нарежете на едро и смесете с 1 с. л. масло, 1 твърдо сварено и нарязано яйце, сол, черен пипер и индийско орехче.
Шунката нарежете на парченца и смесете със настъргания пармазан и сварения ориз. В намазана с масло форма редувайки разстелете пласт ориз, пласт спанак. В най - горния слой спанак направете вдлъбнатини и изсипете по 1 яйце във всяка.
Отгоре сложете накъсаното на малки парченца масло и запечете във фурна до втвърдяване на яйцата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари