Спанак с кус-кус и тофу
22 Декември 2011
9921
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
за 4 порции:
1/2 кг спанак
1 опак. кус-кус
1 глава лук
5 скилидки чесън
2 стръка пресен лук
300 г тофу
2 с.л. олио
сол
черен пипер
Време: 35 минути
Спанакът (1/2 кг) се измива и нарязва на ситно. Лукът (1 глава) - също. Чесънът (5 скилидки) се обелва, нарязва на ситно и счуква със сол. Всичко това се задушава в предварително сгорещеното олио с малко сол. Кус-кусът (1 опак.) се сварява отделно и се смесва с лучено-спаначената смес. Подправя се с черен пипер. Сместа се изсипва в намазнена и поръсена с галета тава. Поръсва се обилно с настъргано тофу (300 г) и се пече в предварително загрята фурна, докато тофуто се разтопи. Ястието се поднася топло, но е също толкова вкусно и когато е студено.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари