Спанак с ориз и кашкавал

вход през zajenata.bg
Спанак с ориз и кашкавал
admin
Добавена от: admin
26314
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

0.5 кг. спанак
1 глава лук или връзка пресен лук
2 моркова
2 скилидки чесън
1 ч.чаша ориз
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
100 гр. настърган кашкавал
сол, олио, черен пипер, зелени подправки (магданоз, джоджен и др.) - на вкус

Спанакът се измива много добре и се накълцва на едро. В дълбок тиган се загрява малко мазнина и вътре се задушава спанакът, заедно с нарязаните ситно лук и моркови (може и да ги настържете). Оставя се под капак да се задуши много добре. Добавят се сол и черен пипер на  вкус, както и счуканият чесън и наситнените зелени подправки. Всичко се разбърква добре, след което се прибавя и измитият ориз. Ястието се залива с 3 ч.ч. гореща вода, разбърква се и всичко се прехвърля в подходяща тавичка. Запича се до готовност в загрята предварително фурна (на 180-200 градуса) - докато оризът набъбне и поеме течността. Приготвя се заливка от разбитите с киселото мляко и кашкавала яйца, с която се залива ястието и се допича до зачервяване.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft