1 кг спанак
25 г брашно
20-40 г масло
350 г прясно мляко
индийско орехче
щипка сол
150 г бял хляб
1 яйце
щипка захар
прясно мляко
масло за пържене
Попарваме почистения спанак с вряла вода, възваряваме (под похлупак), изваждаме, оставяме да се отцеди и смачкваме с преса. Правим светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме с прясно мляко, сваряваме и прибавяме спанака. Посоляваме, леко подслаждаме, подправяме и претопляме. Нарязваме хляба на тънки филийки, потапяме в яйце, разбито с прясно мляко и щипка захар, и изпържваме в масло от двете страни. Подреждаме спанака в блюдо, наоколо подреждаме изпържените филийки.
Вместо пържени филийки може да използвате готови арабски питки, нарязани на триъгълници, или друг тип пресен хляб.