Спанак с яйца и сирене на фурна
26 Май 2012
262381
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг спанак
1 връзка кромид лук
1/2 връзка магданоз
1 кафена чашка растително масло
50 г краве масло
1 чаена чаша прясно мляко
4 яйца
1 чаша натрошено сирене
1 чаена лъжичка червен пипер
черен пипер и сол на вкус
Почистените и дребно нарязани кромид лук и спанак се поставят в тавичка заедно с растителното масло и се задушават до омекване, след което се разбъркват с червения пипер. Прибавят се разбитите с прясното мляко яйца, натрошеното сирене, дребно нарязаният магданоз, черен пипер и сол (ако е необходимо). Сместа се разбърква, за да се размесят равномерно продуктите, покрива се с парченца от кравето масло и се запича до златисто оцветяване. Ястието се поднася топло с кисело мляко (по желание).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари