Смесете всички съставки за тестото и омесете добре, докато се получи еднородно гладко тесто (може да месите с миксер или на ръка). Покрийте тестото с прозрачно фолио, докато приготвяте плънката.
Сварете спанака и го изстискайте добре от излишната вода. Нарежете го с остър нож. Смесете спанака с рикотата (изварата) и добавете яйцето. Разбъркайте, след което прибавете настъргания пармезан (кашкавал), сол и черен пипер на вкус. Отново объркайте добре сместа.
Загрейте фурната на 180°C. Разделете тестото на две. Разточете два кръга с диаметър 30 см. Поставете единия тестен кръг върху хартия за печене. Поръсете с част от хлебните трохи. Сложете част от плънката в средата на тестото, а останалата (по-голяма) част оформете на пръстен около кръга, като се придържате към външния край на тестото (трябва да остане празен участък от тестото между двете части от плънката). Покрийте с втория тестен кръг. Навлажнете краищата на тестото и ги притиснете един за друг, като използвате вилица. Обърнете малка купичка или чашка в средната част (върху първата купчинка плънка, така че да я покрие) и набодете по очертанията й с вилица. С остър нож направете разрези по горния тестен кръг (подобно на слънчеви лъчи) на разстояние около 3 см. един от друг (разрежете до долу). Завъртете тестените разрези под ъгъл от 90° (по този начин плънката ще се озове отгоре). Печете за 30 минути в загрята фурна на 180°C.