Спаначен хляб със сирене за Великден

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Спаначен хляб със сирене за Великден
Спаначен хляб със сирене за Великден
admin
Добавена от: admin
10581
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

150 г замразен спанак
500 г брашно
14 г суха мая
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол
75 г маргарин
1 яйце
400 г сирене Фета

Спанакът се размразява. В голяма купа се пресява брашното заедно с маята, захарта и солта. Маргаринът се разтопява. Размразеният спанак се поставя в мерителна чаша и се долива вода до 350 мл. Заедно с маргарина се излива в брашното и се прибавя яйцето. Тестото се меси около 10 минути. Оставя се на топло място да втаса, докато не увеличи обема си два пъти. Тестото се разточва във форма на квадрат 40х40 см. Отгоре се поръсва с нарязана на кубчета Фета (краве сирене). Навива се на руло и се поставя в тава за печене. По повърхността с остър нож се правят разрези. Фурната се загрява на 200 С. Пече се за около 50-60 минути.
Охлажда се напълно, преди да бъде нарязан.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft