Спаначен хляб със сирене за Великден
20 Март 2012
10581
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Спанакът се размразява. В голяма купа се пресява брашното заедно с маята, захарта и солта. Маргаринът се разтопява. Размразеният спанак се поставя в мерителна чаша и се долива вода до 350 мл. Заедно с маргарина се излива в брашното и се прибавя яйцето. Тестото се меси около 10 минути. Оставя се на топло място да втаса, докато не увеличи обема си два пъти. Тестото се разточва във форма на квадрат 40х40 см. Отгоре се поръсва с нарязана на кубчета Фета (краве сирене). Навива се на руло и се поставя в тава за печене. По повърхността с остър нож се правят разрези. Фурната се загрява на 200 С. Пече се за около 50-60 минути.
Охлажда се напълно, преди да бъде нарязан.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари