Спаначена лазаня с макарони
4 Май 2012
49293
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг спанак
4 с.л. олио
50 г масло
1/2 ч.ч. макарони
1 връзка пресен лук
2 яйца
2 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. кисело мляко
70 г сирене
Макароните се сваряват в подсолена вода. Спанакът се почиства, измива и бланшира във вряла вода. Лукът, дребно нарязан, се задушава в половината олио до омекване. Прибавя се брашното, което леко се запържва. Смесват се задушеният лук и спанакът и към тях се прибавя натрошеното сирене. В намаслена тава се нареждат ред макарони, ред от спаначената смес и пак макарони. Поръсва се със сол и се полива с останалото олио. Пече се в умерна фурна около 20 минути. Изважда се, залива се със сос бешамел - приготвен от яйцата, брашно, масло и прясно мляко и отново се допича във фурната.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари