телешко месо - около 500 гр.
1/2 кг спанак
1 глава кромид лук
магданоз
2-3 с.л. брашно
2-3 с.л. доматено пюре
1/2 пакетче краве масло
черен пипер
сол
1 кофичка кисело мляко
2 яйца
Телешкото месо се накълцва на ситно, след което се посолява със сол и черен пипер. Запържва се с маслото до порозовяване. Спанакът се сварява леко във вода, отцежда се добре и се нарязва на ситно. Запържва се заедно с 2-3 с.л. брашно, ситно нарязания кромид лук, доматеното пюре и малко пресен магданоз. В голяма тавичка се редят пластове от месото и зеленчуковата плънка, до изчерпване на двете смеси. Ястието се пече в умерена фурна до готовност. От 1 кофичка кисело мляко и двете яйца се прави заливка (разбиват се добре млякото с яйцата), която се разпределя върху готовата мусака и ястието се допича до готовност на заливката (до зачервяване).