200 г тесто за пици
2 връзки спанак
200 г печурки
150 г кашкавал
2 домата
2 скилидки чесън
1 глава кромид лук, малка
Няколко листа босилек - или няколко щипки сух босилек
Смлян черен пипер на вкус
Приготвяме тесто за пица по любима рецепта или използваме готово.
Измиваме спанака, нарязваме го на ивици и го залива с гореща вода за 2 мин (може да използваме и замразен). Гъбите измиваме и също нарязваме. В дълбок тиган с 1 с.л. зехтин задушаваме гъбите до полуготовност. Приготвяме сос, като в блендер смесваме до еднородна смес доматите, нарязани на ситно, чесъна, лука и листа босилек. Тестото разстиламе в тава за печене, като оформяме борд (повдигаме 2 пръста от тестото около стената на тавата). Върху тестото разпределяме доматения сос, отгоре подреждаме гъбите и спанака. Поръсваме с 1/3 от настъргания кашкавал и слагаме да се пече в загрята фурна на 200 градуса за около 10 мин. Изваждаме пицата и посипваме с останалия 2/3 кашкавал. Връщаме във фурната до готовност, около 10 мин. Готовата пица поръсваме с нарязан на ситно магданоз и босилек.