Спаначена салата с панирано козе сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Спаначена салата с панирано козе сирене
Спаначена салата с панирано козе сирене
admin
Добавена от: admin
8304
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 опаковка бейби спанак (около 300-400 гр.)
няколко резена бекон
300 гр. козе сирене - на кубчета
1 яйце
галета или хлебни трохи
слънчогледово олио
100 гр. дребни печурки - на резени или половинки
50 гр. орехи
За винегрета:
сокът от 1/2 голям лимон
зехтин екстра върджин (количество, равно на два пъти количеството на лимоновия сок)
няколко капки балсамов оцет
1 ч.л. майонеза
1 ч.л. медена горчица
нарязани пресни подправки по желание
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. вода 

Измийте добре спаначените листа под силна водна струя. Нарежете бекона на кубчета и ги запържете в тиган за около 5 минути (с много малко или без мазнина). Козето сирене нарежете на по-едри кубчета, панирайте ги в разбитото яйце и хлебните троги и изпържете на маслена баня в слънчогледовото олио. Гъбите измийте добре, нарежете на половинки или резени и по желание бланширайте за 5 мин. в подсолена вода (ако не обичате сурови гъби). За винегрета: смесете всички съставки в буркан или друг затварящ се съд и разклатете добре, за да се получи еднороден дресинг.
Подредете спаначените листа в голяма салатиера, отгоре поставете последователно панираното сирене, кубчетата бекон, гъбите, запечените леко в сух тиган орехи и залейте обилно с винегрета. Поднесете салатата веднага!  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft