Спаначена страта с кашкавал
22 Декември 2011
7611
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
спанак - около 1 кг
извара - 250 г
яйца - 7 броя
лук - 1 глава, голяма
чесън - 2-3 скилидки
кашкавал - 200-250 г
зехтин - 50-100 мл
сол
черен пипер - на вкус
червен пипер - 2 щипки
Измийте спанака, почистете го от дръжките и го накиснете за час в студена вода. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в зехтина. След това добавете отцедения и нарязан на парчета спанак и задушете за около 5 минути.
В отделен съд разбъркайте яйцата и изварата, добавете спанака и овкусете с подправки. Изсипете сместа в леко намазнена тава и сложете да се пече за около 20-25 минути. След това извадете, настържете обилно с кашкавал и печете до лек загар на кашкавала.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари