Загрейте фурната на 175 градуса. В тавичка с незалепващо покритие и диаметър около 25 см. задушете чесъна и лука в зехтин за около 5 минути. Добавете гъбите и мащерката и гответе още 5 минути. Махнете съда от фурната. Сложете спанака в отделен тиган, добавете 1 с.л. вода, покрийте и гответе, докато се спаружи. Отцедете спанака и оставете да изстине в гевгира. Изстискайте излишната течност и нарежете листата на ситно. В голяма купа разбийте яйцата с копъра и пипера, объркайте вътре спанака, гъбената смес и натрошеното сирене. Почистете тавичката от гъбите, намажете обилно с мазнина и върнете във фурната на умерен огън. Щом се нагрее тавичката, излейте вътре яйчената смес. Поставете във фурната, без да покривате. Проверете фритатата на 10-тата минута, след това проверявайте на всеки 5 минути, докато центърът й се втвърди. Не я препичайте! Щом е готова, поставете фритатата в широко плато и обърнете. Нарежете и поднесете!
Спаначена фритата с гъби
7 Август 2013
8249
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари