8 стръка пресен лук
200 г листа от спанак
1 домат
3 супени лъжици зехтин
200 г риба тон от консерва
2 твърдо сварени яйца
сол, черен пипер, 1 капка сос табаско
многолистно тесто
Зеленият лук се нарязва на колелца, а измитият и отцеден спанак на едро. В тиган се загрява 1 супена лъжица зехтин и зеленият лук се задушава в него, докато стане прозрачен. Добавя се спанакът, похлупва се и се задушава 2-3 минути като се разбърква от време на време. Зеленчуците се отцеждат в гевгир и се оставят да се охладят.
Смесват се с отцедената и накъсана риба. Доматът се нарязва на дребни парченца и се добавя към сместа, заедно с нарязаните сварени яйца. Сместа се разбърква и овкусява със сол, черен пипер и табаско.
От тестото се изрязват 24 кръга с диаметър 12 см. Вземат се три кръга и се нареждат един върху друг като се мажат с олио. В средата се поставя по една супена лъжица от сместа и се прегъват на две. Краищата им се притискат с пръсти така че да се образуват красиви дъгички. Намазват се с олио. Баничките се нареждат в тава, покрита с хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до златистокафяво.