Спаначени бъргъри с рикота

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Спаначени бъргъри с рикота
Спаначени бъргъри с рикота
admin
Добавена от: admin
8035
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

10 - 12 чаши почистен спанак (листно цвекло, лапад)
2 щипки шафран (пресен, на стръкчета)
1 ч.л. бяло брашно
2 ч.л. морска сол
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сирене рикота (извара)
1/3 ч.ч. прясно настърган пармезан
3/4 ч.л. прясно мляко
2 яйца
3 с.л. зехтин (масло) + още малко за пърженето
заквасена сметана за украса
малки листенца босилек за украса (може и магданоз

Почистете листата спанак от дръжките и грубата част. Сложете в гевгир и измийте добре под студена вода. Прехвърлете влажните листа в голяма тенджера. Покрийте с капак и сложете на котлона на умерен огън. Гответе, докато листата повехнат. Внимавайте да не се изпари напълно течността, за да не загорят. Добавете малко вода, ако е необходимо. Извадете листните зеленчуци отново в гевгира и оставете да изстинат.
Накиснете шафрана в 2 с.л. кипяща вода. Оставете го да се запари.
В две отделни купи сложете сухите и мокрите съставки за тестото. За сухите: смесете 1 чаша брашно, 1 ч.л. сол и 1 1/2 ч.л. бакпулвер. Разбъркайте до еднородна смес. За мокрите: сложете 1 чаша рикота, 1/3 чаша настърган пармезан, 3/4 чаша прясно мляко и 2 яйца. Разбийте до гладка смес..
Сложете 3 с.л. зехтин (масло) заедно с шафрана (включително водата) в сместа с рикотата и разбъркайте. Щом се хомогенизира, добавете бавно сместа с брашното, като разбивате добре, докато брашното се поеме изцяло, а тестото стане гладко.
Сложете отцедения спанак в чиста кърпа, увийте го и изстискайте, навивайки двата края, така че да се отцеди възможно повече течност. Нарежете го на ситно и добавете към тестото.
В голям тиган загрейте 3 с.л. зехтин (масло). Мазнината трябва да покрие дъното на тигана.
С голяма лъжица пускайте от тестото в тигана. Пържете по около 3 минути от всяка страна. Не сплесквайте тестото по време на пърженето!
Поднесете готовите бъргъри с лъжичка заквасена сметана и пресен босилек. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft