Спаначени гнезда с цяло яйце
22 Декември 2011
32553
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Спанакът (1/2 кг) се измива и нарязва на ситно. Лукът (1 глава) и чесънът (4 скилдки) - също. В дълбока тенджера се загряват олиото (2 с.л.) и маслото (1 разтопено). В тях се задушават първо лукът и чесънът, а след това и спанакът. Добавят се оризът, 3 ч.ч. вода (бульон) и подправките. Всичко се разбърква и се задушава до омекване на ориза. От тази смес в намазнена тава се оформят 8 гнезда, в които се чуква по 1 яйце. Гнездата се запичат във фурната, докато яйцата побелеят.Поднасят се топли.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари