1/2 чаши суха черна, кафява или зелена леща
8 чаши спанак, без дръжките
1/2 чаша сирене Рикота
1/2 чаша качествен Пармезан
2 големи яйца, леко разбити
1/4 ч.л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
Сложете лещата и 2 чаши вода да заврат в средно голям, дълбок тиган и оставете да къкрят, докато лещата омекне - около 20 минути. Загрейте фурната на 190 градуса. В кухненския робот смелете спанака, докато се накълца ситно. Добавете Рикотата, Пармезана, яйцата, индийското орехче, сол и черен пипер в купата при спанака и отново разбийте, докато се смесят добре. Разбъркайте вътре отцедената сварена леща. Разпределете сместа равномерно между 10-12 формички за мъфини, предварително намазнени. Изпечете, докато се стегнат - около 20-25 минути. Оставете да се охладят и ги освободете от формичките внимателно. Украсете с настърган Пармезан.