Спаначени ньоки със скаради и пармезан
29 Септември 2012
2497
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Спанакът и грахът се отцеждат и добре се пасират. Зеленото пюре се поставя в тиган на умерен огън заедно с изварата, подправя се със сол, пипер, индийско орехче, прибавя се 15 г масло и се бърка непрекъснато, за да се изпари предишната вода. Прибавят се скаридите и кашуто, отстранява се от котлона и се смесва с яйцата, галетата, брашното и половината пармезан. Сместа трябва да е толкова гъста, че да запазва формата си.
От нея се оформят малки овални топки и се пускат в съд с вряща вода. Варят се, докато се покажат на повърхността. Отцеждат се и се слагат в чинии за сервиране. Отгоре се поливат с останалото разтопено масло и настърган пармезан.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари