3 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 бр. яйце
1 ч.ч. натрошено сирене
6 с.л. олио
1/2 ч.л. сол
1 ч.ч. сварена лобода (спанак или други зелениши)
Добре почистената и измита лобода (спанак) се бланшира 1-2 минути в подсолена вода, изцежда се, изстудява се със студена вода, отцежда се добре и се нарязва на ситно. В киселото мляко се разтваря содата. Прибавят се яйцето, сиренето, олиото, солта и лободата. Към сместа се прибавят 3 чаши брашно, бърка се с лъжица. Постепенно се добавя и от останалото брашно. Става доста меко тесто. Върху набрашнен плот се оформя топка, след това руло, което се нарязва на 16 парчета. Всяко парче се оформя с леко набрашнени (или намаслени) ръце на топка или кифличка. Поставят на малко разстояние в намаслена тава и се оставят покрити около 1 час да втасат. Пекат в предварително затоплена фурна на 180 С, докато порозовеят.