Спаначени соленки

вход през zajenata.bg
Спаначени соленки
admin
Добавена от: admin
22463
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 бр. яйце
1 ч.ч. натрошено сирене
6 с.л. олио
1/2 ч.л. сол
1 ч.ч. сварена лобода (спанак или други зелениши)

Добре почистената и измита лобода (спанак) се бланшира 1-2 минути в подсолена вода, изцежда се, изстудява се със студена вода, отцежда се добре и се нарязва на ситно. В киселото мляко се разтваря содата. Прибавят се яйцето, сиренето, олиото, солта и лободата. Към сместа се прибавят 3 чаши брашно, бърка се с лъжица. Постепенно се добавя и от останалото брашно. Става доста меко тесто. Върху набрашнен плот се оформя топка, след това руло, което се нарязва на 16 парчета. Всяко парче се оформя с леко набрашнени (или намаслени) ръце на топка или кифличка. Поставят на малко разстояние в намаслена тава и се оставят покрити около 1 час да втасат. Пекат в предварително затоплена фурна на 180 С, докато порозовеят.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft