1 кг спанак
1 глава лук
100 г хамсии
сол
индийско орехче
лимонов сок
олио
1 ч.ч. брашно
1 яйце
прясно мляко
3 домата
1 с.л. кашкавал
От брашното (1 ч.ч.), яйцата (1 бр) и млякото се приготвя тесто за омлет и се оставя да престои 1 час. За това време спанакът (1 кг) се попарва, отцежда, нарязва на едро, смесва се с настърган лук (1 глава), черен пипер, сол, индийско орехче, лимонов сок и олио и се задушава.
Отделно се подготвят хамсиите (100 г), като се почистват и разделят на части. В тиган със загрято олио се налива малко от приготвеното тесто и върху него се слагат нарязаните парченца домати и хамсии. Отново се залива с тестото и омлетът се изпича от двете страни, докато станат златисти.
Така се приготвя и втори омлет. Двата омлета се покриват със спанак, увиват се на рула и се поставят в намазнена форма за печене. Отгоре се заливат с доматен сос и се поръсват с настърган кашкавал (1 с.л.). Пекат се на фурна. Това количество е достатъчно за 2 порции.