Спаначено руло с бял пълнеж
29 Август 2012
42232
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Спанакът се нарязва на едро и се задушава на пара до омекване. Отцежда се и се оставя да се охлади. Жълтъците се разбиват леко със сол и черен пипер на вкус. Белтъците се разбиват на гъста пяна, след което се добавят към спанака. Разбъркват се добре и получената смес, към която се добавят и овкусените жълтъци, се изсипва в тавичка, застлана с фолио за печене, върху което е настърган пармезанът. В умерена фурна спаначният блат се пече до златист цвят – 10-12 минути. Охлажда се леко след изваждането от фурната и се обръща върху кърпа или фолио. Намазва се с изварата и се оформя на руло.
По желание отгоре може да се поръси с още настърган парземан преди сервиране.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари