1 кг спанак
1 глава кромид лук
черен пипер
сол
щипка индийско орехче
лимонов сок
1 ч.ч. (200 г) брашно
1 бр. яйце
прясно мляко
З бр. домати
3—4 рибки аншоа
От брашното, яйцето и малко мляко се приготвя тесто за палачинки и се оставя 1 час да отлежи. Спанакът се изчиства, измива се, оставя се да се изцеди и се попарва. След това се нарязва на едро, смесва се с настъргания лук, черния пипер, солта, настърганото индийско орехче, лимоновия сок и растителното масло и се задушава. Аншоата се обезкостява и накъсва. В тиган се сгорещява растително масло и в него се сипва малко тесто. Отгоре се поставят филийки домати и парченца аншоа, поливат се с тесто и омлетът се пържи от двете страни до златистожълто оцветяване. По същия начин се приготвя втори омлет. Покриват се със спанак, навиват се и се сервират с гарнитура по желание.
Втори вариант: готовите омлетени рула се поставят във форма за суфле (или тавичка), поливат се с доматен сос, поръсват се с настъргано сирене и се запичат във фурната.