Спасяване на семейство от опасна диня: тест, който отнема няколко минути у дома

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Спасяване на семейство от опасна диня: тест, който отнема няколко минути у дома
121111
Снимков материал: pixabay.com
Спасяване на семейство от опасна диня: тест, който отнема няколко минути у дома

Нямаше да напиша тази статия, ако не беше тъжен инцидент, който се случи в нашето семейство преди няколко години. Заведохме нашите шестгодишни деца при техните баби и дядовци, за да останат с тях за няколко дни.

Дядото, зарадван от пристигането на внуците си, отиде в шатрата „зеленчуци“ да купи най-страхотната диня, която се предлагаше там.

Избра го не в супермаркет, а в улична палатка, където обикновено работят посетителите.

Купил диня, донесъл я вкъщи, разрязал я, децата изяли едно парченце и веднага хукнали към тоалетната... Както се оказало по-късно, били натровени. Едно парче предизвикало повръщане на детето, което продължило почти цял ден. Оттогава момчето не яде дини няколко години, страхувайки се от повторно отравяне.

Причината за отравянето най-вероятно са химикали, използвани за обработка на дини. Не обвинявам всички търговци, но вероятно проблемът е в доставчика. Дори продавачът може да не знае за наличието на тези неща в динята.

Не искам да повтарям подобна ситуация и не пожелавам на никой да мине през нея. Затова започнахме да тестваме дините преди да ги консумираме.

Да, все пак трябва да купите диня, защото такива проверки не се правят в магазина. Но мисля, че е по-добре да се уверите, че динята е безопасна, преди да я ядете, отколкото да рискувате здравето си.

Не претендирам, че методът е научен, но ние го следваме от няколко години и няма никакви негативни последици. Отрязваме малко парче от динята.

Налейте обикновена вода в чаша или буркан.

Спускаме отрязаното парче във водата.

И изчакайте 20-30 минути. Повярвайте ми, ако има химия в динята, тя ще си проличи. Ако след половин час водата леко порозовее, динята е готова за консумация.

Ако водата придобие наситен кафяв или тъмночервен цвят, това не е нормално и е по-добре да изхвърлите такава диня. Здравето е по-важно от парите.

Приятели, няма да твърдя, че това е научно потвърдено, но ние винаги спазваме тези правила и резултатите винаги са положителни. Ако динята има неестествен цвят, веднага я изхвърляме, защото един здравословен плод не трябва да изглежда така.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft