Специален продукт, който се използва в православната култура. Приготвя се само веднъж годишно, през нощта от сряда до четвъртък, през Страстната седмица, или на сутринта на Велики четвъртък. Не всеки знае, че четвърташката сол има силна енергия.
Нашите предшественици са я използвали в голямо разнообразие от цели: за промивки на болни хора, за животни, които боледуват, прибавя се към почвата за богата реколта , разпръсква се в ъглите на дома, за защита срещу лошо влияние и уроки.
Сега хората вярват в силата на четвърташката сол и я приготвят, като се спазват всички традиции. Нашият редакторски екип ви предлага една от най-изпитаните рецепти, за която се надяваме, че като я приготвите, тя ще ви защити от негативни влияния през цялата година.
Как се приготвя четвърташка сол
СЪСТАВКИ
- 1,5 кг каменна сол
- 200 грама ръжено брашно
ПОДГОТОВКА
- В чист, сух тиган се изсипва сол и 12 супени лъжици ръжено брашно. След това кажете три пъти: "Велики четвъртък от червеи и всяко влечуго, спаси ни и се смили за дълго време!"
- Смесете солта заедно с брашното, докато сместа напълно потъмнее. В същото време разбърквайте солта с дървена лъжица в посока на часовниковата стрелка.
- Готовата сол оставете на котлона до полунощ, а след това я поставете в нова платнена торбичка и плътно завържете.
При завършване на подготовката на светлината на восъчна свещ прочетете над солта молитвата: "Боже, наш Спасител, който се появи чрез пророк Елисей в Ерихон, и така от солената вода, направи здравословен лек! Ти сам благослови солта и ни дай радост и добри дни. Теб, нашият Бог, възхваляваме в името на Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги, и во веки веков. Амин.
След това, скрийте торбичката на сигурно място и преди употребата й в четвъртък.