Експертите бият тревога-Само след като са престояли час или два на сергията, нарязаните парчета диня стават опасни за ядене. Същото се отнася и за пъпешите и за другите нарязани плодове, които през сезона се предлагат в нарушение с хигиенните изисквания за предлагане на храни.
“Търговците масово продават нарязани дини и пъпеши, без да ги съхраняват в хладилник.
Той допълни и, че търговците на плодове и зеленчуци масово нарушават другото хигиенно изискване – ножът да се измива след всеки плод и съхранява правилно, за да не се развият бактерии, които да се пренесат по плодовете.
Според Иванов, обаче, продажбата на дини и пъпеши по този начин не е регламентирана и не се контролира от нито един орган.Лекари посочиха кои хора не бива да ядат диня Лятото е сезонът на дините и това е един от най-консумираните плодове по време на жегите.Семките от … Jul 15 2019 skafeto.com
Варената царевица на кочан е другото вкусно изкушение за хората, особено на плажа. Според експерта Сергей Иванов продавачите на царевица у нас са стриктни и спазват изискването тя да се съхранява в съд с гореща вода с температура над 65 градуса, в противен случай отново става негодна за ядене. Търговците на царевица също трябва да продадат стоката си в рамките на деня, иначе продуктът им трябва да бъде бракуван.