В купа разтворете маята в хладката вода и добавете захарта. Сложете купата на топло и оставете маята да шупне.
Разбийте маслото и го оставете настрана.
В дълбок съд сложете брашното и добавете киселото мляко, яйцата, жълтъците, солта и накрая шупналата мая. С миксер (с приставките за тесто) омесете тесто. Тестото покрийте с кърпа и го оставете на топло място, за да втаса - около 1 час.
След това го извадете върху набрашнен плот и поръсете с брашно. Отново премесете и го разделете на 6 части.
Всяка част омесете леко и с точилка разточете във формата на кръг с диаметър 30-35 см.
Всеки кръг намажете с разтопено масло и ги подредете един върху друг. Последния кръг не мажете с масло. Отново разточете корите на една по-голямма с диаметър 45-50 см и я нарежете на 16 триъгълника. Всеки триъгълник навийте като кифличка.
Намажете тава с диаметър 26 см с масло и я поръсете с брашно. Подредете кифличките една до друга по краищата на тавата. След това всички празни места също запълнете с кифлички.
Оставете питката да втасва 20-тина минути, след това я намажете с разбит белтък и поръсете с черен и бял сусам.
Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 минути.