Специална питка с белтъци за сръчни булки - пухкаво сърчице и сусамена коричка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Специална питка с белтъци за сръчни булки - пухкаво сърчице и сусамена коричка:
Специална питка с белтъци за сръчни булки - пухкаво сърчице и сусамена коричка:
5529
Източник: gotvach.bg
Специална питка с белтъци за сръчни булки - пухкаво сърчице и сусамена коричка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Топлата, прясно изпечена погача , е нещо, на което трудно се устоява. Ароматът на тесто, смесен с пухкавата сърцевина на домашната питка , може да провали и най-строгата диета.

Днес ви предлагаме тази специална питка с белтъци , която успешно може да замени закуската, обяда или вечерята, и при това всички ще останат доволни! Ето как се прави тази вкусна домашна питка :

Специална питка с белтъци

Продукти:

1 кубче мая

2 яйца

2 белтъка

1/2 кофичка кисело мляко 

1/2 к.ч. олио

1 ч.л. сол

1 ч.л. захар

600 мл вода

1 - 1,2 кг брашно

1 пак. масло (125 г)

За намазване:

2 жълтъка

1 с.л. олио

3-4 капки оцет

сусам или други семена за поръсване

Приготвяне:

Размийте маята в хладка вода. В широк съд пресейте брашното и оформете кладенче. В него излейте разтворената и шупнала мая. Добавете солта, захарта, киселото мляко и олиото. Чукнете две цели яйца и добавете двата белтъка. Жълтъците запазете за намазване.

Замесете от продуктите меко тесто. Не слагайте наведнъж цялото количество брашно, а добавяйте, ако се наложи при месенето. Завийте тестото с кърпа и го оставете на топло да втаса хубаво.

След това премесете на плота. Разделете тестото на две или три топки. Разточете топките на лист с дебелина около 1 см и ги намажете с разтопено масло. След това ги навийте на руло. Изравнете двата края на рулото, след това го нарежете на пръстени с дебелина около 3 пръста.

Парчетата се подреждат в намазнена тава, на разстояние 3-4 мм едно от друго. Тавата се завива с кърпа и отново на топло втасва 30 мин. След това я намажете със смес от разбитите жълтъци, олиото и оцета. Накрая поръсете със сусам или други семена по избор.

Печете в загрята на 200 градуса фурна около 40 минути.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft