За тестото:
1 яйце
2 супени лъжици захар
200 гр. брашно
150 гр. пълнозърнесто брашно
200 мл кисело мляко
125 гр. масло
1 пакетче бакпулвер
За крема:
200 мл прясно мляко
3 супени лъжици захар
1 яйце
40 гр. масло
1 супена лъжица кокос
1 чаена лъжичка брашно
1 супена лъжица нишесте
1 пакетче ванилова захар
1. Крем: жълтъкът от яйцето, брашното, млякото, нишестето, захарта, кокоса и ванилията се варят при непрекъснато разбъркване, докато сместа получи необходимата гъстота, след което кремът се маха настрана. Добавя се маслото и се бърка, докато се разтопи. След това кремът се слага в хладилника да се охлади.
2. Размекнатото масло, двата вида брашно, бакпулверът, яйцето, захарта и киселото мляко се разбиват с миксер, след това се омесва тесто, като при необходимост се добавя още брашно, за да се получи меко и гладко тесто.
3. От тестото се оформят топки с големината на орех и се разплескват върху дланта или върху работния плот. В средата им се слага от крема и отново се оформя топка. По същия начин се приготвят всички курабии и се подреждат в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се на 180 градуса около 30 минути.
Топлите курабии по желание се поръсват с пудра захар.