Специални пълнени курабии с крем - пръхкави и нежни, с изкусителен аромат на масълце и кокос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Специални пълнени курабии с крем - пръхкави и нежни, с изкусителен аромат на масълце и кокос
Специални пълнени курабии с крем - пръхкави и нежни, с изкусителен аромат на масълце и кокос
admin
Добавена от: admin
14040
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
1 яйце
2 супени лъжици захар
200 гр. брашно
150 гр. пълнозърнесто брашно
200 мл кисело мляко
125 гр. масло
1 пакетче бакпулвер
За крема:
200 мл прясно мляко
3 супени лъжици захар
1 яйце
40 гр. масло
1 супена лъжица кокос
1 чаена лъжичка брашно
1 супена лъжица нишесте
1 пакетче ванилова захар

1. Крем: жълтъкът от яйцето, брашното, млякото, нишестето, захарта, кокоса и ванилията се варят при непрекъснато разбъркване, докато сместа получи необходимата гъстота, след което кремът се маха настрана. Добавя се маслото и се бърка, докато се разтопи. След това кремът се слага в хладилника да се охлади. 
2. Размекнатото масло, двата вида брашно, бакпулверът, яйцето, захарта и киселото мляко се разбиват с миксер, след това се омесва тесто, като при необходимост се добавя още брашно, за да се получи меко и гладко тесто. 
3. От тестото се оформят топки с големината на орех и се разплескват върху дланта или върху работния плот. В средата им се слага от крема и отново се оформя топка. По същия начин се приготвят всички курабии и се подреждат в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се на 180 градуса около 30 минути.

специални пълнени курабии с крем

Топлите курабии по желание се поръсват с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft