Катето Евро е известна не само с актьорските, но и с кулинарните си умения. Както сигурно знаете чаровницата има издадена кулинарна книга, а и се изявяваше успешно и в редица готварски предавания.
Пълнени чушки с ориз и коприва а ла Катето Евро
Продукти:
½ ч.ч.ориз
500 гр.коприва
2 глави лук
2 връзки пресен лук
1 връзка магданоз
1 с.л.сух девисил
1 ч.л.черен пипер и сол
6 с.л.олио
10 бр.сухи чушки
10 ч.л.настъргани домати (пресни или от буркан)
брашно (за запечатване)
Начин на приготвяне:
Почистете копривата и я измийте с гореща вода. Отцедете я добре и я нарежете на дребно. Накиснете чушките в топла вода докато се отпуснат.
Задушете нарязания на ситно лук в олиото и прибавете ориза, а след това и доматите. Накрая се добавят копривата, магданоза, черния пипер, девисила и сол на вкус. Тази плънка за чушките престоява 10 мин., за да поеме оризът напълно течността от нея.
Напълнете чушките със сместа и запечатайте отвора им, като ги потопите в брашно.
Подредете ги в тенджера с отвора към стената на съда. Залейте ги с 2 чаши вода, похлупете ги с чиния и ги оставете да къкрят във фурната на слаб огън за около 40 мин.
Можете да поднесете ястието със заливка от кисело мляко.