Специалните хрупкави картофки на Андрей Слабаков - истински малък разкош в златна коричка:
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Андрей Слабаков е известен в светските среди като чревоугодник и кулинар, дори има издадена готварска книга. Една от любимите му рецепти е тази за пържени хрупкави картофки .
Приготвят се бързо и лесно, а може да ги хапвате и като гарнитура, и като основно:
Специалните хрупкави картофки на Андрей Слабаков
Необходими продукти:
1 кг пресни дребни картофи
1/2 ч.ч.галета
1 ч.л.червен пипер
1 ч.л.черен пипер
сол на вкус
риган на вкус
мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и бланшират или сваряват за максимум 3-5 мин. от момента, в който заври водата. Трябва да са почти сурови. Нарязват се на четвъртинки по дължина и се слагат в дълбока купа. Изброените съставки се смесват и с тях се наръсват картофите. Разтръскват се, за да полепнат хубаво по тях. Ако са още топли, се оставят да изстинат и се пържат в силно загрята мазнина до готовност.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари