Специално пиле по баджанашки - сочно, крехко и умопомрачително вкусно

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Специално пиле по баджанашки - сочно, крехко и умопомрачително вкусно
Специално пиле по баджанашки - сочно, крехко и умопомрачително вкусно
admin
Добавена от: admin
166578
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг пилешко месо (бутчета, пилешки гърди)
1 супена лъжица подправка за пиле 
7 супени лъжици олио
яйца
150 гр. брашно 
½ чаена лъжичка сол
500-600 мл прясно мляко

Отделете пилешкото от костите и го нарежете на малки парченца. Поръсете с подправката и оваляйте добре.
Запържете месото в 3 с.л. загрято олио от всички страни за около десет минути.
Разбийте яйцата с брашното, солта, млякото и оставете сместа да престои в продължение на 10-15 минути.
В тавичка или тиган сложете останалото олио и го загрейте. Върху зарятото олио изсипете една трета от приготвената смес от яйца и брашно. Отгоре подредете запърженото месо и залейте с останалата смес от яйце, брашно и мляко.
Печете в предварително загрята фурна на 210 ° С в продължение на 20-30 минути. По желание поръсете с настърган кашкавал.

Охладете леко пилешкото и го поднесете. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft