1 кг пилешко месо (бутчета, пилешки гърди)
1 супена лъжица подправка за пиле
7 супени лъжици олио
6 яйца
150 гр. брашно
½ чаена лъжичка сол
500-600 мл прясно мляко
Отделете пилешкото от костите и го нарежете на малки парченца. Поръсете с подправката и оваляйте добре.
Запържете месото в 3 с.л. загрято олио от всички страни за около десет минути.
Разбийте яйцата с брашното, солта, млякото и оставете сместа да престои в продължение на 10-15 минути.
В тавичка или тиган сложете останалото олио и го загрейте. Върху зарятото олио изсипете една трета от приготвената смес от яйца и брашно. Отгоре подредете запърженото месо и залейте с останалата смес от яйце, брашно и мляко.
Печете в предварително загрята фурна на 210 ° С в продължение на 20-30 минути. По желание поръсете с настърган кашкавал.
Охладете леко пилешкото и го поднесете.